HOOR WIE KLOPT DAAR KINDEREN? 

De sint komt op bezoek bij Klein Festijn! 

ZATERDAG 4 DEC EN ZONDAG 5 DEC
 

SINTONLINE6.JPG
SINTONLINE1.JPG
KF_website_SINT_pietenmuts.png
KF SINT FESTIJN 21 ALGEMEEN.png
KF_website_SINT_mijter.png

Op 4 en 5 december vieren we Sinterklaas bij KLEIN FESTIJN. Zo kan je er naar voorstellingen komen kijken geheel in thema. Op 4 december zijn alle kinderen tussen 3 en 9jaar welkom. Op 5 december dompelen we de allerkleinsten voor het eerst in de magie van Sinterklaas. En natuurlijk zijn er weer pannenkoeken en verse cake!ALLES GAAT DOOR IN OP DE WOLKEN!


4 DECEMBER
Afhankelijk van de geldende regels kan je er tal van roetpieten vinden en kan je (op veilige afstand) hallo zeggen tegen de Sint. Dit onmoetingsmoment zal buiten georganiseerd worden in onze tent. Bij het verlaten van de tent krijg je een tasje met KLEIN FESTIJN materiaal en wet lekkers. Hou onze site, facebook en instagram in de gaten voor eventuele aanpassingen omwille van aangescherpte regels. De sint is gelukkig dubbel 
gevaccineerd en heeft zijn CST-pas van Spanje op zak. Daarom mag deze goedheilige man zonder mondmasker op ons Sint Festijn aanwezig zijn. Uzelf dient uw CST te tonen en zich te bewegen met mondmasker vanaf 12 jaar. Onze Pieten zullen allemaal een mondmasker dragen. Daarnaast beperken we de capaciteit tot 70% voor uw veiligheid. 
De voorstellingen die u dan kan zien, ziet u onderaan deze pagina. (mobiel kan dit anders zijn)

5 DECEMBER
Omdat het heel spannend is voor de allerkleinsten (1+) komt hier de sint kort even in de theaterzaal na de voorstelling. Ook onze roetpieten zien er heel vriendelijk uit en aangepast aan de allerkleinsten. Ook hier krijg je een tasje met wat lekkers. Hou onze site, facebook en instagram in de gaten voor eventuele aanpassingen omwille van aangescherpte regels. De sint is gelukkig dubbel gevaccineerd en heeft zijn CST-pas van Spanje op zak. Daarom mag deze goedheilige man zonder mondmasker op ons Sint Festijn aanwezig zijn. Uzelf dient uw CST te tonen en zich te bewegen met mondmasker vanaf 12 jaar. Onze Pieten zullen allemaal een mondmasker dragen. Daarnaast beperken we de capaciteit tot 70% voor uw veiligheid. De voorstellingen die u dan kan zien, ziet u onderaan deze pagina. (mobiel kan dit anders zijn)

Het is dus een wat afgeslankte versie. Toch trachten we de magie van de sinterklaas zo goed mogelijk toe te passen in deze bijzondere periode. Indien door besmettingen of sterk stijgende cijfers de Sint toch niet in levende lijve kan komen. Zullen de voorstelligen wel doorgaan. Wij zullen op 6 december dan een videoboodschap van de Sint opsturen rechtstreeks aan de kindjes die hem moesten missen. Indien u door omstandigheden niet kan komen door een besmetting zorgen we ervoor dat u deze tickets (na aftrek van 12,5 % administratieve kost) kan gebruiken tijdens onze kersteditie.

Genoeg Corona... Nu de voorstellingen. 

 

4 DECEMBER (tussen 09:45 en 18:00)

!!! 10:30 !!! Pakjespaniek (3 tem 9) Theater Lapstok
(deuren open 09:45)


We kiezen hier voor een korte voorstelling + meeting met Sinterklaas. Zo houden we de tijd in de afgesloten theaterzaal aanvaardbaar. Per voorstelling kunnen we zo ook onze maximum capaciteit voor deze productie houden tussen 50 en 70 personen. 
14:30 Piet in de war (4 tem 10) Theater zonder Blabla
(deuren open 14:00)

Ook deze voorstelling is aangepast naar een korte versie + meeting met Sinterklaas. Zo houden we de tijd in de afgesloten theaterzaal aanvaardbaar. Per voorstelling kunnen we zo ook onze maximum capaciteit voor deze productie houden tussen 50 en 70 personen. 

5 DECEMBER (tussen 14:00 en 17:30 - met buiten speeltuintje en springkasteel bij goed weer)

15:00 Pakkepapier (1 tem 6) Efrem Stein Speelt
(deuren open 14:00)

Deze voorstelling duurt 40 min +  bezoek van Sinterklaas. De kindjes kunnen de sint leren kennen maar het spannende van een effectief bezoek slaan we nog even over. Maar natuurlijk mogen de durvers even met voldoende afstand op de foto!

Theater Lapstok - Pakjespaniek 5.jpg

Sinterklaas vindt dat het tijd wordt dat Piet Paniek ook eens pakjes gaat bezorgen. Pepernoten strooien kan hij als de beste, maar op de stoomboot heeft hij nog nooit meegevaren (te eng), het paard van Sinterklaas vasthouden wil hij niet (te spannend) en al helemaal niet een cadeautje door de schoorsteen gooien (te gevaarlijk).   Omdat hij toch zijn pietendiploma wil halen, heeft Sinterklaas hem de opdracht gegeven het pakje van Pien te bezorgen. Na een lange reis op de fiets,  raakt hij op het laatste moment door de zenuwen  het pakje kwijt.  Oei, wie heeft het pakje nu?   De kinderen latenal snel  zien dat ze natuurlijk zelf ook wat pietenlef en pietenhandigheid hebben. Lukt het ze het pakje terug te vinden en Piet Paniek klaar te stomen voor de ultieme schoorsteenklim? Natuurlijk een voorstelling vol met liedjes!

Piet heeft in deze voorstelling een update naar de 21e eeuw gekregen en krijgt daarom enkel roetvegen van de schoorsteen op zijn gezichtje.

KF_website_SINT_pietenmuts.png

10:30

Bestel hier: 

piet 1.jpg

Sinterklaas heeft aan Piet gevraagd wat hij later wil worden, maar dat weet Piet niet. Hij is helemaal in de war door de vraag van de Sint. In zijn zoektocht naar zijn ideale beroep verandert hij in een musicus, een cowboy, een fietser... Wat wil hij zijn!? Hoe kan hij iemand worden!? Uit deze totale chaos komt uiteindelijk een nieuwe identiteit naar boven, waarin ieder kind zich herkent.

Een spannend verhaal met korte onderdelen. Tijdens het spel wordt absurditeit werkelijkheid. De artiest Martin Forget speelt met thema's als vriendschap, eigenwaan, onzekerheid en dromen.

Bestel hier: 

KF_website_SINT_pietenmuts.png

14:30

Theater-Lapstok---Pakjespaniek-Piet-vrijstaand.png
piet 4.jpg
pakkepapier.jpg

Een interactieve voorstelling, waarbij alles draait om knisperend, rollend en scheurend cadeaupapier. Een vrolijk theatraal cadeautje voor de allerkleinsten.

Hou jij ook zo van cadeautjes? Van grote ingepakte dozen met strikken? Of kleine cadeautjes met sliertjes? Hou jij ook zo van mooi papier waar de leukste cadeautjes in kunnen zitten? Lukas is gek op cadeautjes en dan nog het meest op het pakkepapier. Hij pakt graag in. Hij pakt graag uit. Hij geeft graag cadeautjes! Kijk, vandaag heeft hij ook een cadeau bij zich met een grote rode strik erbovenop. Wat zal erin zitten? Maar eerst alles klaarmaken, het cadeautje komt straks!

Inpakken, opvouwen en dichtmaken. Cadeautje is verstopt! Wat zal er toch inzitten?

Scheur, knisper, kras, snel het papiertje eraf. Open. Maar kijk nou wat een rommel en jeetje, wat een zooi! Nieuwsgierig kijkt Lukas naar de kinderen. Zal hij alles weer netjes maken? Of gaat hij samen met de kinderen lekker verder scheuren en dansen met het papier?

Hiep hiep hoi, wat een plezier met al het pakkepapier!

Als er iets te vieren is of in een feestperiode komt Lukas met zijn speciale cadeaupapier langs: Pakkepapier met een thema!

KF_website_SINT_mijter.png

Bestel hier: 

15:00