top of page

OP 7 MEI IS ER 'LES GOÛT DE GAND'. HET GRATIS MUZIEKFESTIVAL VAN DE CENTRALE. OOK KLEIN FESTIJN WERKT MEE!

DC_LGDGAffiches2022_affiche_zondertekst.jpg
dancehypes 1.jpg
dance hypes 2.jpg

Gratis festival op verschillende locaties in de Machariuswijk

Op zaterdag 7 mei 2022 is het eindelijk weer zover.  Het jaarlijkse wereldmuziekfestival Les Goûts de Gand (#15) is terug in ‘normale’ doen, met dat verschil dat er een extra dimensie wordt toegevoegd, een fusie met het lentefestival Hıdırellez (#6).  Turkse gemeenschappen over de hele wereld vieren met Hıdırellez het begin van de lente.  Hıdırellez is de Turkse naam voor het lentefeest, maar de traditie komt voor onder verschillende namen bij verschillende bevolkingsgroepen. Onder andere bij de Roma, in de Balkan en in Centraal-Azië bestaan sterke Hıdırelleztradities en ook heel wat Gentenaren met een migratiegeschiedenis vieren dit feest, al dan niet uitbundig.

‘Les Goûts de Gand meets Hıdırellez’ blijft een gratis stadsfestival en is een unieke gelegenheid waar je kan genieten van wereldse muziek op kleine, grote, charmante en intieme locaties.

KLEIN FESTIJN MOCHT VAN DE CENTRALE EEN FIJNE VOORSTELLING PROGRAMMEREN ZODAT OOK DE KINDEREN NOG MEER KUNNEN GENIETEN VAN HET FESTIVAL. 

14:00 & 16:00 | DANCE HYPES van Static (kindervoorstelling 5+)

 

Je krijgt de hele zaal aan het dansen!

Dance Hypes is een levende geschiedenisles. Een energieke reis door de tijd met dansen en modeaccessoires uit de jongerenculturen van 1900 tot nu.

Van de wals uit 1900 naar alle Dance Hypes van nu zoals de Swish. Meer dan 20 dansstijlen en rages passeren de revue. Van de bunny hug tot de Charleston, via de twist tot dampende disco naar hiphop, dancehall en nog veel meer. Iconische figuren uit de danswereld komen langs, zoals bijvoorbeeld Michael Jackson en zijn legendarische moonwalk.

Na een interactieve show van 45 minuten volgt een ‘overhoring’ waarbij de zaal letterlijk en figuurlijk hun beste beentje voorzetten. Interactief en super swingend!

over Static

Randy Bel en Suzanne Gorter van Static zijn beiden gerenommeerde dansers en choreografen. Zij houden ervan het beste in mensen naar boven te halen en jong en oud een glimlach te bezorgen door middel van dans en entertainment.

waar? Op De Wolken (warandestraat 13, 9000 Gent)

Prijs? Gratis! (excl reservatiekost = 1,5 euro per bestelling)

Reserveren? https://decentrale.be/nl/agenda/muziek/de-liedjestovenaar-en-de-magie-van-marokko-4 

MEER INFO OVER HET FESTIVAL EN DE PROGRAMMATIE? 

https://decentrale.be/nl/agenda/muziek/les-gouts-de-gand-meets-hidirellez

bottom of page